Änglamakerskan

Uncategorized

Camilla Läckberg är en mästare på att skriva deckare där lager efter lager skalas bort som på en lök och man vet ändå inte riktigt var det bär hän. En hel del personer är också ganska detaljerat porträtterade så på det stora hela är det aldrig fel med en ny Läckberg roman på nattduksbordet eller i solstolen. Med en ganska lättsam stil går hon också på djupet när det gäller människors motivation och hur de döljer sina hemligheter och vad de egentligen vill innerst inne.

Samtidigt börjar jag faktiskt bli lite less på Erica. Hon börjar bli väldigt förutsägbar och mer och mer av en besserwisser. Lite synd. I de tidigare romanerna var hon en av de mera intressanta personerna i handlingen. Det finns heller inga överraskningar hos Patrik. Jag tror att om Läckberg kunde spetsa till karaktärsdragen hos Patrik och Erica och få samspelet dem emellan att bli lite mer komplext och spänningsladdat (som t.ex. mellan Ebba och Mårten) skulle resultatet bli en roman som verkligen lyste, både när det gäller handling och personer.

Läckberg’s eighth novel has been published in English under the title The Angel Maker’s Wife. This is very good crime fiction, though the plot is far superior to the characterisation.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s